Pages

söndag 6 maj 2012

Vikthets

Synd att man inte kom på att mäta sin kropp innan man blev gravid. Så här i efterhand skulle det vara roligt och intressant att jämföra 9 månader före och 9 månader efter. Men nu får jag nöja mig med maxade mått och efter.

Jag upplever att det är mycket vikthets när det kommer till att vara gravid. Så fort någon går över den heliga gränsen 12,5 kg är det skandal.. Ingen gravid kvinnas kropp är lik den andras, så man kan inte lägga ut ett "normalt" kiloökningspaket... Det är ju det dummaste!!

Googlade iaf hur man kommit fram till det magiska 12,5 kg.
3500 g - barnet
  650 g - moderkakan
  800 g - fostervatten
1000 g - livmoder
  500 g - bröst
1250 g - blod
1300 g - vätskeansamling
3500 g - kroppsfett

Som sagt är det ju väldigt individuellt. 12,5 kg kan slänga sig i väggen! Det blev att jag körde en oplanerad gravid-kilo-modell ala Emma Wiklund och gått upp ca. 30 kg. (hon är ju såå snygg) Jag trodde dock ALDRIG att JAG skulle vara den som gick upp 30 kg under graviditeten, men... Hej! Här ligger jag med fötterna i högläge, 30 kg tyngre än vad jag var för snart 40 veckor sedan. I början var jag väldigt panikslagen över vikten (eftersom jag var dum och lyssnade på andra) men sen blev det väldigt mycket skit-samma, det är bara att sätta upp en plan och några mål. Och nu är jag peppad som tusan att följa med siffrorna på vågen ned mot 70 kg igen!